Nemzetközi traktorhúzó verseny, hajdúsági expo és agrárfórum Hajdúböszörményben

Nemzetközi traktorhúzó verseny, hajdúsági expo és agrárfórum Hajdúböszörményben

Nemzetközi traktorhúzó versenyt, mezőgazdasági kiállítást és vásárt tartanak Hajdúböszörményben augusztus 9-10-11-én, egyidejűleg megrendezik Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumát.


2024. július 9.

Kiss Attila polgármester a szervezők által tartott sajtótájékoztatón elmondta: az idei a 24. rendezvény, amelyet a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium területén bonyolítanak le.

Elmondása szerint a hajdúsági nyár legjelentősebb eseménye lesz a mostani, amelyet a város önkormányzata a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesülettel, a hajdú városokkal, a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzattal, az Agrárminisztériummal, a Nemzeti Agrárkamarával, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével, az Északi Agrárszakképzési Kollégiummal közösen szerveznek.

A rendezvény első napján, augusztus 9-én tartják Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumát, amelyen Nagy István agárminiszter tart előadást „Mit ér az agrárium támogatás nélkül” címmel – mondta Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatója, a szakmai program társszervezője.

Az agrárfórumon előadások hangzanak el az élelmiszergazdaság, az ágazati szakemberhiány, és a pályázatok témakörében, valamint szó lesz az állattenyésztés és növénytermesztés jövedelmezőségi arányainak megváltoztatásáról, az aktuális pályázati rendszerek finanszírozási lehetőségeiről.

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke elmondta, hogy eddig 5 országból 19 csapat jelezte részvételét a nemzetközi traktorhúzó versenyen. A résztvevők az első napon a traktorkarnevál keretében felvonulnak a város nagykörútján, a versenyt pedig augusztus 10-én és 11-én bonyolítják. Ekkor rendezik a nemzeti amatőr traktorhúzó bajnokságot is. Erre a két napra közel tízezer látogatót várnak – közölte Ficsor László.

 

Forrás: MTI, Magyar Mezőgazdaság
Fotó: Magyar Mezőgazdaság