Útmutató

Útmutató

Üdvözöljük a munkaszüret hivatalos weboldalán!

 

Kik vagyunk mi és mit csinálunk?

Az élelmiszeripari vállalkozások és a gazdaságok az új típusú koronavírus járvány okozta rendkívüli helyzet miatt munkaerőhiánnyal küzdenek, amely a közeljövőben csak tovább romolhat.

A helyzet enyhítéseként és egyik megoldásaként az Agrárminisztérium megbízásából a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával létrehozta a Munkaszüret online platformot, amely segítheti a munkaerőhiányban küzdő cégeknek megtalálni a megfelelő humán erőforrást tevékenységeik elvégzéséhez.

 

Munkavállalóknak

Ha Ön munkakereső, akkor jó helyen jár, a munkalehetőségek menüpontra kattintva megtekintheti az összes elérhető munkalehetőség. A szűrő segítségével kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb munkát és az ott megadott elérhetőségen közvetlenül tud jelentkezni a Munkaadóknál.. Lehetőség van térkép alapján is keresni, ebben az esetben kattintson a térkép ikonra, így az összes munkavégzési helyszín látható lesz a térképen.

Amennyiben egy céget keres, akkor a cégek menüpontra kattintva megtalálhatja az összes regisztrált céget. A menüpont alatt megtekinthető, hogy egy kiválasztott cég kínál-e éppen munkalehetőséget.

Munkakeresőknek a honlap használatához nem kell regisztrálniuk. A munkalehetőségek és cégek közötti keresés regisztráció nélkül elérhetőek.

 

Cégeknek

Ha cégként szeretne megosztani munka lehetőséged, akkor azt egy regisztráció után tudja megtenni. A regisztrációhoz kattintson a bejelentkezés fülre, majd válassza a regisztráció opciót. Az előzetes regisztrációhoz töltse ki az adatokat az űrlapon, ahol első körben az e-mail címet, a jelszót és cég neved kell megadni. Az adatvédelmi tájékoztatót el kell fogadni, ez feltétele a munkaszüret programban való részvételnek.

Sikeres regisztrációs űrlap kitöltés után kattintson a Regisztrálok! gombra. A megadott  e-mail címre megerősítő e-mail fog érkezni.. A megerősítést követően a regisztrációt a Honlap üzemeltetője fogja jóváhagyni.

A sikeres regisztrációt és jóváhagyást követően még egy utolsó lépés szükséges ahhoz, hogy rögzíteni tudjon munka lehetőséged. A létrehozáshoz először töltse ki a kötelező adatokat a Profilom / Adataim menüpontban, ahhoz, hogy a munkavállalók be tudják a keresés során majd azonosítani. Természetesen több lehetőséget is biztosítunk a minél komplettebb adatlap érdekében, így olyan adatokat és elérhetőségeket is megadhat, amelyek nem alapadatok a működés szempontjából, de elősegítik a közvetlenebb elérést.

A következő kötelező adatok kitöltése után rögzíthet munkalehetőséget:

 • Cég neve
 • Cég pontos címe
 • Elérhetőségek (e-mail cím és telefonszám)
 • Cég ágazata
 • Cég leírása

Az adataim űrlap alján lehetősége van elmenteni változtatásokat, de törölheti is a fiókot, ha nem kíván tovább részt venni a munkaszüret programban.

Munkalehetőség rögzítése

A munkalehetőség rögzítéséhez lépjen a profilom / munkalehetőségek kezelése menüpontra. Itt megtalálhatja a már létrehozott munkalehetőségeket listába rendezve, amiket módosítani és törölni is tud. Az új munkalehetőség rögzítéséhez  a lista jobb felső oldalán található létrehoz gombra kell kattintani, ami után megjelenik a kitöltendő űrlap is. Ahhoz, hogy egy munkalehetőségről teljes képet kapjanak a munkavállalók, ki kell tölteni a munkalehetőséghez köthető összes adatot:

 • Munkalehetőség neve
 • Munkalehetőség leírása
 • Munkalehetőséghez köthető ágazat
 • Munkavégzés helyszíne, ami a pontos címet jelöli
 • Munkalehetőség helyszíne (megye és város), ami segít a munkakeresőknek a lehetőségek közötti szűrésben
 • A munkaszezon kezdete és vége, ahol egy naptár segítségével kiválaszthatóak a megfelelő dátumok, valamint az ez idő alatt teljesítendő tényleges munkanapok száma
 • A munkalehetőség kapcsolattartója, akit megkereshetnek a munkavállalók (Név, e-mail cím és telefonszám alapján)

Miután minden adatot helyesen kitöltött az űrlapon, úgy az űrlap alján található Beküldés gombbal véglegesítheti és rögzítheti a munkalehetőséged, ami azonnal megjelenik a Munkalehetőségek menüpont alatt.

Sikeres munkavállalást kívánunk mindenkinek!

Tilos a portál tartalmát, felületét kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt terjeszteni.
A honlap tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.
A portál nem helyez el semmilyen kereskedelmi hirdetést, reklámot.
A portált nem rendeltetésének megfelelő célra használók regisztrációja törlésre kerül!